May

Okulumuz UNESCO Gezi Tanıtma ve Turizm Kulübü olarak bu hafta ülkemizin  ve dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren KIZILAY gibi değerli kuruluşumuzu tanıtan bir aktivite yaptık.Uludağ Üniversitesinden Kızılay Gönüllüleri gençlerimiz, 6. ve 7. Sınıf öğrencilerimizle birlikte eğlenerek, karşılıklı bilgi alışverişi içinde Kızılay kurumunu ve faaliyetlerini anlattılar.

"Bursa Uludağ Üniversitesi  Genç Kızılay Topluluğu,Gönüllülük ve Kızılaycılık Eğitimi"

Üniversiteli gençlerimize teşekkür ederiz .
Kızılayı sevmek insanlığı sevmektir.

May

Öğrencilerimiz iki gün süren İstanbul gezisi sırasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tanıtım etkinliğine katıldılar.
İstanbul'un tarihi ve manevi mekanlarını ziyaret eden son sınıf hafız öğrencilerimiz Aziz Mahmut Hüdayi Camii ve Çamlıca camiinde müezzinlik yaptılar.

Öğrencilerimize üniversite hazırlık sürecinde ve tüm hayatları boyunca muvaffakiyetler dileriz.

UNESCO Gezi Tanıtma ve Turizm Kulübü olarak Nisan ayında da  7.Sınıf öğrencilerimizle Bursa Merinos müzelerini  ziyaret yaptık.

Lider vizyonlu çocuklarımızın; sanayi, üretim, tekstil , insanlık tarihinin geçmişten günümüze uzanışı, göçler,    yardımlaşma , farklı kültürler, yaşanılan eşyalar ,mekanlar üzerinden öğrenmeleri sağlandı. Rehberlerimiz sayesinde ruhsal olarak da geçmişe yolculuk yapıp empati kurularak geçmişi anlamamız ,geleceğimize daha aydınlık bakmamız sağlandı.

"Kültürün gelişimini sağlayacak insanlara rehberlik ve edecek yer müzelerdir ."

Destekleri için velilerimize, öğretmenlerimize ve km okulumuza teşekkür ederiz.

UNESCO Gezi Tanıtma ve Turizm Kulübü

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Kırklareli'de yapılan Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasında 12. sınıf öğrencimiz Hafız Yasin Enes Çetin, iddialı rakiplerini geçerek Marmara Bölgesi 1.si olmuş ve Türkiye Finalleri'ne gitmeye hak kazanmıştır. Öğrencimizi ve yetişmesinde emeği olan öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Okulumuz kros takımı Nilüfer ilçe şenliklerinde 1500 metre yarışında ikinci olarak başarı kazanmıştır

Okulumuz Yıldız Erkek Masa Tenisi takımı Nilüfer 22.Uluslararası Spor Şenliklerinde finalde Kaplan Okullarını 2-1 yenerek ŞAMPİYON olmuştur.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşku ile kutlandı.

“Türkiye Entelektüel Oyunları Liseler Arası Bilgi Yarışması”na 5 takım 10 öğrenci ile katlım sağladık. Türkiye’nin ve dünyanın düşünce mirasından seçilen bir okuma listesini merkeze alan oyunlarda toplumumuzun geleceğine yön verecek gençlerin düşünce birikimini derinleştirmek ve çeşitlendirmek için bilgi kapasitesi, hafıza ve analitik düşünce becerilerini geliştirme hedeflenmektedir. Yarışmaya katılan öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

2.Dönem genel veli toplantımız velilerimizin yoğun katımıyla gerçekleştirildi.Katılımından dolayı velilerimize teşekkür ederiz.

Ortaokul proje ekibimiz gururla sunar. "One Leap to Another Country One Leap to the Future" e-twinning projemiz kapsamında öğrencilerimiz tarafından oluşturulan Ebru Sanatı Tanıtım filmimiz.

Mudanya Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından 11 ve 12.sınıf öğrencilerimize yönelik  "Geleceğin Denizcileri" konulu konferans gerçeklestirildi

5. SINIF SEÇME SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI.

2024-2025 Eğitim Öğretim yılında okulumuz 5. sınıflarına kaydı yapılacak öğrencilerin belirlenmesi için seçme sınavı yapılacaktır.

5. sınıf öğrenci kontenjanımız sadece 90 erkek öğrencidir.

ÖNEMLİ NOT : Sınava Giriş Belgesinin alınabilmesi ve sınav sonuçlarının öğrenilebilmesi için özellikle Öğrenci T.C. Kimlik Numarasının ve diğer bilgilerin doğru girilmesi gerekmektedir.

Nilüfer İlçe Masa Tenisi şampiyonası Yıldızlar kategorisi 1. takımımız finalde Tan Okulları'nı 3-2 yenerek şampiyon olmuştur. Aynı turnuvada 2. takımımız Bursa Fen Koleji'ni 3-0 yenerek İlçe 3'üncüsü olmuştur.

Okulumuz 8. Sınıf öğrencilerinden son 4 deneme sınavında başarılı olanlarla doğada çiğ köfte etkinliği yaptık. Okul Psikolojik Danışmanımız Murat Girgin ve Müdür yardımcımız Ramazan Bozkır LGS de başarılı olmak için kalan günlerde yapılacaklar hakkında sohbet başlatarak fırsat eğitimi yapmışlardır.

Ramazan ayının 25. Günü teravih namazını öğrencilerimizle birlikte Barla Camii'nde eda ettik. İlahi ve kasideler eşliğinde Enderun usulü kılınan teravih namazı sonrası sakalı şerif ziyarete açıldı. Salavatlar eşliğinde hulusi kalp ile sakalı şerif ziyareti gerçekleştirildi.