BURSA / NİLÜFER - Özlüce Rasim Özdenören Anadolu İmam Hatip Lisesi

eTwinning

Nis

"Başka Bir Ülkeye Adım Geleceğe Adım" adlı ortaokul etwinning projemiz kapsamında planlanan "Ebru Etkinliği" gerçekleşti. Öğrencilerimiz öncelikle Bursa'mızın tarihi ve kültürel yerlerini, yöresel lezzetlerini ve geleneksel sanatlarını İtalyan proje partnerlerine tanıttılar. Ardından projede görev alan öğrencilerimiz, geleneksel sanatlarımızdan Ebru sanatını uygulamalı olarak gerçekleştirmek üzere projemizin Türkiye ortağı olan Fatih Ortaokulu'na bir ziyarette bulundular. Orada proje partnerleriyle bir araya gelen öğrencilerimiz, görsel sanatlar öğretmenleri eşliğinde Ebru sanatını yakından tanıyarak uygulama fırsatı buldular. Aynı zamanda İtalyan proje partnerlerimize geleneksel Ebru sanatımızı yakından tanıtabilmek için çekimler yapan öğrencilerimiz, tanıtım filmlerini İngilizce olarak hazırlayacaklar. Hem öğrenip hem eğlendiğimiz bu keyifli organizasyon için Okulumuz Koordinatör Öğretmenleri BAHAR YILDIRIM, HATICE SATILMA, Öğrencilerimize ve Fatih Ortaokulu'ndaki proje ortaklarımıza, görsel sanatlar öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Mrt

Ortaokul e-twinning projeleri kapsamında planlanan "Başka Bir Ülkeye Adım, Geleceğe Adım" projemiz başladı! Yabancı dil ağırlıklı eğitim gören 5. sınıf öğrencilerimiz ve İtalyan ortaklarımız ile yürütülen proje, haziran ayına kadar devam edecek.

Yaşadığımız küresel dünyada her birey, toplum ve kültür, diğerleri için sınırsız sayıda öğrenme fırsatı sunmaktadır. Projemizin amacı, öğrencilerimize kültürlerarası bir öğrenme deneyimi sağlamaktır. Projemiz aracılığıyla öğrencilerimiz kendi kültürel değerlerini daha iyi tanıyacak, kültürel zenginliklerini başka toplumlarla paylaşabilecek ve diğer kültürlerin çeşitliliğini keşfedebilecektir. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin İngilizce dil ve iletişim becerilerini geliştirmelerini ve çağımızın vazgeçilmez bir parçası olan Web 2.0 araçlarını kullanmayı öğrenmelerini hedefliyoruz. Böylece öğrencilerimiz hem İngilizceyi aktif olarak kullanacak, hem de teknolojiyi sadece eğlenme amacıyla değil, bir öğrenme aracı olarak kullanma alışkanlığıyla tanışacaklardır.

Öğrencilerimiz proje boyunca İtalyan ve Türk ortaklarıyla iletişim kuracak, birlikte ürünler oluşturacak ve ürünlerini çevrimiçi olarak paylaşacaklar. Kendilerini, şehirlerini, ülkelerini, kültürlerini ve beslenme alışkanlıklarını tanıtacaklar. Bunu yaparken Web 2.0 araçları ve yapay zeka aracılığıyla hazırladıkları tasarımları kullanacak, görsel sanatları da çalışmalarına dahil edecekler.

Nihayetinde öğrencilerimize, kültürel farkındalık, empati, işbirliği, sorumluluk, öğrenmeyi öğrenme, inisiyatif, yaratıcılık, yenilikçilik, eleştirel düşünme, sosyal beceriler gibi kişisel gelişim ve aktif vatandaşlık için gerekli olan Avrupa Birliği temel yetkinliklerini kazandırabilecek olmaktan ötürü memnuniyet duyuyoruz.

YAŞ GRUBU: 14-18

KATILIMCI ÜLKELER: Türkiye – Bulgaristan-Macaristan - Romanya

LEARN VALUES LIVE VIRTUOUS projemizin ana konusu hayatımızda, okulda veya derslerimizde yansıttığımız kök değerlerdir. Proje boyunca öğrencilerimizin aktif olarak katılacağı etkinliklerde öğrencilerimiz 11 kök değeri tanıtacaklardır. Yapılacak olan etkinliklerle öğrenciler, arkadaşları ile bilgi alış verişinde bulunacaklardır. Her kök değer için yapacağı çalışmalarda, öğrencilerimizin topluma daha duyarlı bireyler olması hedeflenmektedir.Proje sonunda ise süreç boyunca ortaya konan ürünler sergilenecek, dijital sergi oluşturulacak ve projede yapılan bütün etkinlikler sergilenecektir.

Ock

Projemiz, hayatımıza ve okullardaki derslere yansıttığımız değerlerle ilgilidir. Değerlerimiz önemlidir çünkü büyümemize ve gelişmemize yardımcı olurlar. Düşüncelerimizi, sözlerimizi ve eylemlerimizi şekillendirirler. Projede sekiz ortak vardır ve her ortak tüm değerleri sunar. Projemiz aralık-mayıs ayları arasındadır ve mayıs ayının ikinci haftasında tamamlanacaktır. Projemizde sevgi saygı adalet sorumluluk gibi 13 adet değer işlenecektir.

Let's Practise English!

Let's Practise English, uluslararası bir e-twinning projesidir. Projemizde İngilizceyi web 0.2 araçlarıyla Gerçek hayattaki durumlarda etkili bir şekilde öğretmeyi, öğrenmeyi ve kullanmayı amaçlıyoruz. Öğrenciler birlikte büyüyecek, öğrenecek, gelişecek, işbirliği yapacak ve eğlenecekler. Ocak ayında başlayan proje Mayıs ayında sona eriyor. Proje sonunda ortak ürünler hazırlayacağız.