T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Özlüce Rasim Özdenören Anadolu İmam Hatip Lisesi

"BAŞKA BİR ÜLKEYE ADIM, GELECEĞE ADIM" PROJEMİZ

Ortaokul e-twinning projeleri kapsamında planlanan "Başka Bir Ülkeye Adım, Geleceğe Adım" projemiz başladı! Yabancı dil ağırlıklı eğitim gören 5. sınıf öğrencilerimiz ve İtalyan ortaklarımız ile yürütülen proje, haziran ayına kadar devam edecek. 

Yaşadığımız küresel dünyada her birey, toplum ve kültür, diğerleri için sınırsız sayıda öğrenme fırsatı sunmaktadır. Projemizin amacı, öğrencilerimize kültürlerarası bir öğrenme deneyimi sağlamaktır. Projemiz aracılığıyla öğrencilerimiz kendi kültürel değerlerini daha iyi tanıyacak, kültürel zenginliklerini başka toplumlarla paylaşabilecek ve diğer kültürlerin çeşitliliğini keşfedebilecektir. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin İngilizce dil ve iletişim becerilerini geliştirmelerini ve çağımızın vazgeçilmez bir parçası olan Web 2.0 araçlarını kullanmayı öğrenmelerini hedefliyoruz. Böylece öğrencilerimiz hem İngilizceyi aktif olarak kullanacak, hem de teknolojiyi sadece eğlenme amacıyla değil, bir öğrenme aracı olarak kullanma alışkanlığıyla tanışacaklardır. 

 Öğrencilerimiz proje boyunca İtalyan ve Türk ortaklarıyla iletişim kuracak, birlikte ürünler oluşturacak ve ürünlerini çevrimiçi olarak paylaşacaklar. Kendilerini, şehirlerini, ülkelerini, kültürlerini ve beslenme alışkanlıklarını tanıtacaklar. Bunu yaparken Web 2.0 araçları ve yapay zeka aracılığıyla hazırladıkları tasarımları kullanacak, görsel sanatları da çalışmalarına dahil edecekler.

Nihayetinde öğrencilerimize, kültürel farkındalık, empati, işbirliği, sorumluluk, öğrenmeyi öğrenme, inisiyatif, yaratıcılık, yenilikçilik, eleştirel düşünme, sosyal beceriler gibi kişisel gelişim ve aktif vatandaşlık için gerekli olan Avrupa Birliği temel yetkinliklerini kazandırabilecek olmaktan ötürü memnuniyet duyuyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.03.2024 - Güncelleme: 27.03.2024 13:38 - Görüntülenme: 32
  Beğen | 0  kişi beğendi