T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Özlüce Rasim Özdenören Anadolu İmam Hatip Lisesi

TARİHÇEMİZ

BİR YÜKSELİŞ HİKAYESİ

2016-2017 Eğitim – Öğretim yılının başında Özlüce Nurettin Topçu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin erkek öğrencilerinin kaydının nakledilmesiyle açılmıştır. İlk yılında her yeni okulun yaşadığı sıkıntıları yaşayarak yol alan kurum, 2017-2018 Eğitim – Öğretim yılında Fen ve Sosyal Bilimler Programı Uygulayan okul, 2018-2019 eğitim – öğretim yılından itibaren de sınavla öğrenci alan proje okulu olmuştur. 2019 yılında Özlüce Mahallesi girişindeki modern ve pansiyonlu binasına taşınan okulumuz, o yıl talep patlamasıyla öğrencilerinin tercih ettiği bir okul haline gelmiştir.

2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren Hafızlık Projesi uygulanmaya başlanmış ve 30 hafızımızı yetenekleriyle kabul etmiştir.  Bu yeteneklerini akademik başarıyla taçlandırmak bizim öncelikli hedefimizdir.

Bünyesinde imam hatip ortaokulu da bulunan okulumuzda 5.sınıfa sınavla öğrenci alınmakta ve haftada 10 saate kadar yabancı dil eğitimi vererek dil öğrenme yeteneğini küçük yaşlarda aşılamaya başlamıştır.

Üniversite yerleştirme oranı %71, liselere yerleştirme oranı %65 düzeylerinde olan okulumuz; başarı çıtasını daima yükseklere çıkarmayı hedef olarak kendisinde görmektedir.

İmam Hatip Liseleri arasında yapılan mesleki yarışmalarda henüz ikinci senesinde derece yapmaya başlayan öğrencilerimiz, bir sonraki sene il birincisi ve bölge ikincisi olmuştur. Her yarışmada ismini yukarılarda gösteren okulumuz, kültürel ve sportif yarışmalarda da il birincilikleri ve uluslararası müsabakalarda dereceleri alan öğrencilerimiz okulumuzun ismini yukarılara taşımaktadır.

Logosunu çevreye karşı duyarlı bireyler yetiştirmek için mavi ve yeşil renklerinden seçtik. Yazılarıyla gönüllerimizde taht kuran Üstad Rasim Özdenören Beyefendi'nin isminin baş harflerini de logomuzun içine nakış gibi işleyerek son halini verdik.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.05.2018 - Güncelleme: 06.05.2020 15:59 - Görüntülenme: 1777
  Beğen | 7  kişi beğendi

Etiketler :
tarihçe,